Rejestruj czas w rozmowie
Kto to widzi: Skrzynka odbiorcza — profile Helpdesk i AI Voice + Helpdesk. Role: Agent, Kierownik, Administrator i Właściciel mogą rejestrować czas. Użytkownicy z rolą Tylko odczyt widzą tylko zarejestrowany czas.
Rejestruj czas spędzony na rozmowie — za pomocą timera lub ręcznie. Twój zespół może następnie porównać czas spędzony z planowanym nakładem pracy.
Wymagania wstępne
- Twoja organizacja korzysta z profilu Helpdesk lub AI Voice + Helpdesk.
- Twoja podstawowa rola to Agent, Kierownik, Administrator lub Właściciel, albo masz uprawnienie Zarządzanie konwersacjami.
- Skrzynka odbiorcza nie została otwarta z linku kończącego się na
shared=1. Taki link otwiera skrzynkę odbiorczą w trybie tylko do odczytu, niezależnie od Twojej roli.
Zakładka Czas jest dostępna w każdej rozmowie. Żadne ustawienie jej nie włącza ani nie wyłącza.
Kroki
Użyj timera
- Otwórz rozmowę i wybierz zakładkę Czas.
- Wybierz Uruchom licznik. Bieżący czas pojawia się w zakładce i na górze rozmowy.
- Pracuj nad rozmową. Pozostań przy tej rozmowie, dopóki timer działa.
- Po zakończeniu wybierz Zatrzymaj i zapisz.
Timer rejestruje co najmniej jedną minutę, zaokrągloną do najbliższej minuty. Jeśli odświeżysz stronę, timer będzie nadal działał. Jeśli otworzysz inną rozmowę, timer zatrzyma się, a jego czas nie zostanie zarejestrowany — pojawi się komunikat Uruchomiony stoper odrzucony – czas nie został zarejestrowany..
Rejestruj czas ręcznie
- Otwórz rozmowę i wybierz zakładkę Czas.
- Wybierz Ręczny. Otworzy się formularz Zarejestruj czas ręcznie.
- Wprowadź Godziny i Minuty.
- Opcjonalnie: w polu Notatki (opcjonalne) opisz, co zrobiłeś.
- Wybierz Zapisz czas. Przycisk pozostaje szary, dopóki zarówno godziny, jak i minuty wynoszą zero.
Ustaw planowany nakład pracy
- Otwórz rozmowę.
- W kolumnie właściwości otwórz sekcję Śledzenie czasu.
- W polu Planowany nakład wprowadź liczbę minut, a następnie kliknij poza polem, aby zapisać.
Wynik
- Wpis pojawia się na liście w zakładce wraz z jego długością, typem (stoper lub ręczny), autorem i datą.
- Zakładka pokazuje Łącznie zarejestrowane. Jeśli ustawiono planowany nakład pracy, wyświetla również Planowany i Odchylenie. Czerwona wariancja oznacza więcej czasu niż zaplanowano; zielona oznacza mniej.
- Sekcja Śledzenie czasu pokazuje Czas zarejestrowany dla rozmowy.
Aby usunąć wpis, wybierz ikonę kosza obok niego. Aby pobrać wszystkie wpisy jako plik CSV, wybierz Eksportuj.
Jeśli coś pójdzie nie tak
- Brakuje przycisków Uruchom licznik i Ręczny. Twoja rola nie pozwala na zmianę rozmów lub skrzynka odbiorcza została otwarta z linku kończącego się na
shared=1. Przeczytaj Co Twoja rola umożliwia w skrzynce odbiorczej. - Pojawia się komunikat Uruchomiony stoper odrzucony – czas nie został zarejestrowany.. Opuściłeś rozmowę, gdy timer był uruchomiony. Zarejestruj czas ręcznie.
- Przeglądarka pyta, czy chcesz opuścić stronę. Timer jest uruchomiony. Pozostań na stronie i najpierw wybierz Zatrzymaj i zapisz.
- Pojawia się komunikat Nie udało się zapisać wpisu z licznika. Spróbuj ponownie. lub Nie udało się zapisać czasu. Spróbuj ponownie.. Timer nadal działa, a wprowadzone wartości pozostają. Spróbuj ponownie.
- Administrator wspomina o ustawieniu Śledzenie czasu zadań. To ustawienie dotyczy wpisów czasu w zadaniach, a nie zakładki Czas rozmowy. Przeczytaj Zarządzaj swoimi zadaniami i Śledzenie czasu zadań.
Powiązane artykuły
Nadal potrzebujesz pomocy? Wyślij zgłoszenie lub .