Ga naar inhoud

Deel een gesprek via een link

Wie dit ziet: Postvak — profielen Helpdesk en AI Voice + Helpdesk. Rollen: Agent, Supervisor, Beheerder en Eigenaar kunnen delen. Alleen-lezen-gebruikers kunnen alleen delen met de machtiging Gesprekken beheren.

Met een deellink kan iemand een gesprek lezen zonder in te loggen bij AurionAI, bijvoorbeeld een manager of een externe expert. De link werkt voor een beperkte tijd en u kunt de persoon toestaan opmerkingen toe te voegen.

Iedereen die de link heeft, kan deze openen. Stuur hem alleen naar de persoon die hem nodig heeft.

Vereisten

  • Uw organisatie gebruikt het profiel Helpdesk of AI Voice + Helpdesk.
  • Uw basisrol is Agent, Supervisor, Beheerder of Eigenaar, of u heeft de machtiging Gesprekken beheren.
  • Het gesprek is niet gearchiveerd, gemarkeerd als spam of verwijderd. Deze gesprekken kunnen niet worden gedeeld.
  • U heeft de inbox niet geopend via een link die eindigt op shared=1. Zo'n link opent de inbox alleen-lezen, ongeacht uw rol.

Stappen

  1. Open het gesprek.
  2. Selecteer bovenaan het gesprek Delen. Het venster Gesprek delen wordt geopend.
  3. Kies bij Machtiging wat de persoon kan doen:
    • Alleen bekijken: de persoon kan het gesprek lezen.
    • Bekijken + reageren: de persoon kan het gesprek lezen en opmerkingen plaatsen.
  4. Kies bij Link verloopt na voor 1 dag, 3 dagen, 7 dagen, 14 dagen of 30 dagen. De standaardwaarde is 7 dagen.
  5. Selecteer Link genereren.
  6. Selecteer Kopiëren en plak de link in uw bericht aan de persoon.
  7. Selecteer Klaar.

Het venster Gesprek delen met de machtigings- en verloopkeuzes

Een gesprek heeft slechts één werkende link tegelijk. Wanneer u een nieuwe link maakt, werken alle oudere links voor hetzelfde gesprek niet meer.

Resultaat

Het venster toont de link, de einddatum en de machtiging. Het tabblad Activiteit van het gesprek registreert Een deellink gemaakt.

Wat de persoon ziet

De link opent de pagina Gedeeld gesprek. Er is geen aanmelding vereist. De pagina toont:

  • het onderwerp, het kanaal, de status en de einddatum van de link;
  • de berichten van het gesprek. Interne notities en bestanden die aan interne notities zijn gekoppeld, worden nooit weergegeven. Bij een lang gesprek worden alleen de nieuwste berichten weergegeven, met een melding dat eerdere berichten niet worden getoond;
  • de bijlagen, die de persoon kan openen.

Onder de titel vermeldt de pagina Alleen-lezen weergave of Bekijken + reageren.

De persoon kan niet antwoorden op de klant of het gesprek wijzigen. Met een link van het type Bekijken + reageren heeft de pagina ook de sectie Een reactie toevoegen:

  • Uw naam (optioneel): maximaal 200 tekens. Als dit leeg blijft, wordt de opmerking ondertekend als Anonymous.
  • De opmerking zelf: verplicht, maximaal 5.000 tekens. Reactie plaatsen blijft grijs zolang het leeg is.

Een link van het type Alleen bekijken heeft geen opmerkingengedeelte en AurionAI weigert opmerkingen die ermee worden verzonden.

Een opmerking verschijnt in het gesprek in de inbox, aan de kant van de klant in de thread. De opmerking begint met de naam die de persoon heeft ingevoerd, tussen vierkante haken, bijvoorbeeld [Anonymous]. De klant ontvangt de opmerking niet.

Om een link te stoppen, opent u het venster Gesprek delen opnieuw, vanuit hetzelfde gesprek of direct nadat u de link heeft gemaakt:

  1. Selecteer Link intrekken naast de link. Het venster toont de einddatum en de machtiging, maar niet de link zelf.
  2. Het venster toont Deze deellink is ingetrokken. Sluit het venster, of selecteer Link genereren om een nieuwe link te maken.

Het tabblad Activiteit registreert Deellink ingetrokken.

Als er iets misgaat

  • Delen ontbreekt. Uw rol kan niet delen, of u heeft de inbox geopend via een link die eindigt op shared=1. Lees Wat uw rol toestaat in de inbox.
  • Er verschijnt een fout wanneer u Link genereren selecteert. Het gesprek is mogelijk gearchiveerd, gemarkeerd als spam of verwijderd. Zet het eerst terug naar de inbox. Lees Een gesprek sluimeren, oplossen, archiveren of verwijderen.
  • De persoon zegt dat de link is verlopen of ingetrokken. Maak een nieuwe link en stuur deze op.
  • De persoon zegt dat het gesprek niet meer beschikbaar is. Het gesprek is verwijderd, of het account van uw organisatie is niet meer actief.
  • De persoon kan geen opmerking plaatsen. De link is van het type Alleen bekijken. Maak een nieuwe link met Bekijken + reageren.
  • Kopiëren mislukt. Selecteer de link in het veld en kopieer deze met uw toetsenbord.

Gerelateerde artikelen

Komt u er nog niet uit? Dien een aanvraag in of .